Van der Biezen - Strafrecht

Foto Mr. Matthijs van Dam

Matthijs van Dam is in 2011 beëdigd als advocaat. Hij studeerde cum laude af in het Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Naast werkzaamheden tijdens zijn studie voor een Europeesrechtelijke studievereniging, werkzaamheden voor de Rechtswinkel Rotterdam en verschillende stages, heeft hij ook enige tijd in Engeland gestudeerd en gewoond.

Van Dam heeft gewerkt in de vestiging van Van der Biezen Advocaten in Amsterdam en is sinds 2014 werkzaam in 's-Hertogenbosch. Hij heeft gewerkt aan diverse spraakmakende zaken, zoals onder andere de vrijspraak in de A73-liquidatie, de niet-ontvankelijkverklaring van het openbaar ministerie in de grote "Landlord-fraudezaak", maar heeft ook recent aansprekende vrijspraken behaald in zaken van onder meer een gewapende overval en deelname aan een criminele organisatie (2016), de PGB-fraudezaak (2017) en in verschillende zaken van diefstal, oplichting, witwassen en vermogenscriminaliteit (2016 en 2017). Behalve de strafrechtelijke (feitelijke) procedures voor de rechtbanken en de gerechtshoven, voert hij ook cassatieprocedures bij de Hoge Raad.

Naast het strafrecht heeft Van Dam zich ook gespecialiseerd in het behandelen van alle zaken op het gebied van het arbeidsrecht. Zo volgt hij momenteel de Grotius Specialisatiecursus Arbeidsrecht. Hij behandelt zaken onder meer op het gebied van het ontslagrecht, arbeidsomstandighedenrecht en aansprakelijkheden, gelijke behandeling, maar ook zaken op het gebied van het sociale zekerheidsrecht, zoals onder meer procedures over ziekte en re-integratie, werkloosheid en uitkeringskwesties.

Van Dam behandelt tevens direct aan het strafrecht en arbeidsrecht verbonden procedures voor de bestuursrechter. Zo behandelt hij onder meer woning- en pandsluitingen ingevolge art. 13b van de Opiumwet en voert hij procedures (bezwaar en beroep) tegen besluiten van het UWV.

In 2017 is Van Dam verkozen tot "hét aanstormend strafrechttalent van Noord-Brabant". Een samenwerking van journalisten en strafrechtadvocaten verkoos hem als "een aanstormend talent waarvan we verwachten dat we er in de toekomst nog veel van gaan horen".
Beste advocaat van Noord-Brabant

Voor vragen over strafrechtelijke procedures, of voor vragen over arbeidsrechtelijke geschillen, zoals problemen met uw werknemer of werkgever, vragen over uw mogelijkheden voor uitkeringen ingeval van ziekte en werkloosheid, vragen over gelijke behandeling: neem contact op via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres.

Matthijs van Dam
Van der Biezen Advocaten
"Het beste van twee werelden"

Tel.: 06 - 469 888 44
Email: vandam@vanderbiezen-advocaten.nlFoto Tjerk Wassenaar

Tjerk Wassenaar is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij de Togamaster Strafrecht heeft gevolgd. Tijdens zijn studie is Wassenaar werkzaam geweest bij de Rechtswinkel Noord-Nederland en heeft hij werkstages gelopen bij een ander gerenommeerd advocatenkantoor, de Rechtbank Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Na zijn studie is Wassenaar meerdere jaren werkzaam geweest als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, waar hij ervaring heeft opgedaan in diverse grote strafzaken (onder meer georganiseerde drugszaken, vermogenscriminaliteit en zware levensdelicten). Die ervaring past hij toe in zijn werkzaamheden, ter behartiging van de belangen van cliënten.

In 2014 is Wassenaar als juridisch medewerker in dienst getreden bij Van der Biezen Advocaten. In 2016 is hij als advocaat beëdigd. Wassenaar heeft gewerkt aan diverse spraakmakende zaken, zoals onder andere de vrijspraak in de megazaak omtrent internationale drugstransporten en criminele organisatie, de Kaatsheuvelse moordzaak en de dubbele moord te Hooge Zwaluwe. Hij richt zich zowel op de economische - als de commune strafrechtpraktijk.

Tel.: 06 - 155 355 47
Email: wassenaar@vanderbiezen-advocaten.nl