Foto Tjerk Wassenaar

Tjerk Wassenaar is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij de Togamaster Strafrecht heeft gevolgd. Tijdens zijn studie is Wassenaar werkzaam geweest bij de Rechtswinkel Noord-Nederland en heeft hij werkstages gelopen bij een ander gerenommeerd advocatenkantoor, de Rechtbank Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Na zijn studie is Wassenaar meerdere jaren werkzaam geweest als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, waar hij ervaring heeft opgedaan in diverse grote strafzaken (onder meer georganiseerde drugszaken, vermogenscriminaliteit en zware levensdelicten). Die ervaring past hij toe in zijn werkzaamheden, ter behartiging van de belangen van cliënten.

In 2014 is Wassenaar als juridisch medewerker in dienst getreden bij Van der Biezen Advocaten. In 2016 is hij als advocaat beëdigd. Wassenaar heeft gewerkt aan diverse spraakmakende zaken, zoals onder andere de vrijspraak in de megazaak omtrent internationale drugstransporten en criminele organisatie, de Kaatsheuvelse moordzaak en de dubbele moord te Hooge Zwaluwe. Hij richt zich zowel op de economische - als de commune strafrechtpraktijk.

Tel.: 06 - 155 355 47
Email: wassenaar@vanderbiezen-advocaten.nl

strafrecht nieuws